כמעט בכל קבוצת ילדים, למשל בגן או כיתה ניתן למצוא ילד אחד (או ילדה כמובן) או אפילו מספר ילדים שמוגדרים כביישנים. ילדים שמתנהגים בהססנות וחוסר בטחון, מופנמים, ממעטים להצטרף לפעילות קבוצתית, מתחממים לאט, נצמדים להוריהם ביציאה מהבית למקום אחר. ילדים שמעדיפים לשחק בשקט בצד, עם חבר אחד או עם עצמם. חלק מהילדים הביישנים ממעטים לדבר בסיטואציה חברתית, וחלקם ימנע מלדבר, תופעה שנקראת אילמות סלקטיבית – ילד שמסוגל לדבר (ובדרך כלל יעשה זאת עם הוריו), לא מדבר בסיטואציות מסויימות. במקרים מסויימים ביישנות תאובחן כחרדה חברתית, במיוחד אם היא מגבילה מאוד ומלווה בסימפטומים גופניים כגון דופק מואץ, זיעה, שיתוק ו/או רעד. בחלק מהמקרים ביישנות בילדות תתחזק ותאובחן כחרדה חברתית בגיל מאוחר יותר.

 

הקושי: ביישנות מתאפיינת בחוסר נינוחות במצבים חברתיים, הימנעות מהשתתפות באירועים חברתיים, מיעוט בדיבור, דיבור שקט או אי-דיבור בכלל במצבים חברתיים (אילמות סלקטיבית), הסמקה. אצל ילדים – היצמדות להורים, נסיון להתחבא או להסתיר את הפנים. הביישנים חוששים ונבוכים מלהיות במרכז העניינים ומודעים מאוד להיותם חשופים למבטים וביקורת מהסביבה.

 

 הורים רבים מעודדים את השימוש במחשב או לא מונעים אותו כי יש למחשב ולאינטרנט יתרונות רבים:

הילד לומד לשלוט בעכבר, חלונות ותפריטים ולעבוד עם תוכנות שונות שיעזרו להם בתכנים לימודיים. המחשב מחזק קשר עין-יד, עוזר ללימוד קריאה ואנגלית ומעשיר את הידע בתחומים רבים.

כמו כן הילד חולק את הידע שלו במשחקים פופולריים עם חברים, כך שמקבל חיזוק חברתי.

הישיבה על המחשב מעסיקה את הילד, יוצרת 'שקט' בבית ומורידה את הלחץ על ההורים לכוון ולהעסיק את ילדם או להתמודד עם התנהגויות שונות שלו. גם ילדים עם הפרעות קשב וריכוז שמתקשים בדרך כלל להתמקד זמן רב בפעולות, מצליחים לשבת זמן רב עם המחשב.

 

 סרבנות אכילה - הפעוט ממעט לאכול או מסרב לאכול.

הרגלי אכילה שגויים - הילד לא אוכל ארוחות מסודרות, יורד מהשולחן לפני סיום הארוחה או לא אוכל ליד שולחן, מסרב לאכול סוגי מזונות רבים (ובריאים כמובן!), מנשנש ואוכל חטיפים וממתקים לאורך היום.

אכילת יתר ומשקל עודף

הקושי: מריבות יומיומיות בין האחים עד כדי קריאת שמות גנאי ומכות. האחים כמעט ולא משחקים ביניהם או לא משתפים פעולה, מתווכחים על עניינים פעוטים ומראים גילויי קנאה רבים לכל תשומת לב ו/או מתנה שמקבל האח/ות האחר.

אנא קראו את המידע אודותי ועל הגישות שאני משלבת בעבודתי.

 

להתייעצות ולפרטים נוספים, אתם מוזמנים לפנות אלי בשאלות בכל נושא.

שלכם, לימור